Menyegző Műhely

Menyegző Műhely

A zöld hatalma

2024. május 06. - Menyegző Műhely

Egy számottevő olasz esküvői oldal nem is oly rég, ötven tippet osztott meg azok számára, akik zöld esküvőt szeretnének. Mint írják, ez a szín, mely a természet és a remény szimbóluma is egyben, az utóbbi időben igen közkedvelt lett Itáliában, mint ahogy az egyszínű menyegző is egyre népszerűbb. A cikket jegyző Adriano Luciani meg is jegyzi: „Most mindenki megőrül a zöldért!” Az elmúlt években a zöld autentikus esküvői kellékké változott, köszönhetően a belőle felszabaduló csodálatos energiának, az ezer gyönyörű árnyalatnak, amelyet fel tud venni, és a kifinomult színkombinációknak, amelyekben megjeleníthető egy ilyen lagzi.

A legklasszikusabb smaragdzöldtől a legtrendibb Tiffany-zöldig, nem is beszélve a kékeszöldről, ez a szín nem más, mint elegáns és kifinomult árnyalatok tömkelege, amely képes bukolikus hatást adni a dekorációnak: pompás csokrok, amelyekben a lombok válnak a főszereplővé, vidéki tablóképek, aromás növényekkel díszített terítékek és sok más eredeti ötlet a zöld erővel összhangban valósítható meg, ha ebben a színben gondolkodik a pár.

A bőség zavara ugyanakkor gondolkodóba is ejt: melyik zöld az igazi az esküvői palettát tekintve? Mely árnyalat az, amely tökéletes és pont a párhoz illő? Hogyan induljunk el a zöld kiválasztásának útján? Érdemes először is az esküvő évszakához alkalmazkodni. Az intenzívebb és melankolikus árnyalatok, mint a kékeszöld őszre, irizálóbb és a kék felé hajló színek, mint például a Tiffany-zöld nyárra, a porosabb és pasztell, mint pl. mentazöld, tavaszra, télre a lágyabb sárgára és szürkére hajló olívazöld ajánlott. 

Miután megtaláltuk álmaink zöld színét és a kiválasztott árnyalatot vagy árnyalatokat, érdemes a csokor- és virágdíszekkel kezdeni. A szertartás virágdíszítésében árnyalattól függetlenül is főszerepet játszhat a borostyán és ne feledjük azt sem, hogy esetünkben nem csak a lombozatnak, de az ágaknak, gallyaknak is jelentős szerep juthat.

Gyanítható, hogy nem csak az elmúlt szezon legtrendibb színe volt az olíva, amely fluoreszkáló hatásával, sokoldalú, elegáns és karakteres voltával ideális színt ad a koszorúslány-ruhákhoz, remek délutáni vagy esti megjelenést kölcsönöz.

Felvetődik a kérdés: meddig lehet elmenni egy zöld esküvő estében a színhasználatban? Nos, ez attól függ mennyire bátor a pár. A vőlegénynek nem feltétlenül kell a hagyományos sötét öltönyhöz ragaszkodnia, választhat egy mélyebb tónusú zöldet, de ha nem ennyire bevállalós, akkor a fekete öltönyt remekül feldobja egy-egy zöld kiegészítő: díszzsebkendő, nyakkendő, mandzsettagomb, zokni, öv vagy cipő. A mennyasszony is lehet bátrabb, ha zöld tiarában, esetleg harisnyakötőben gondolkodik, vagy akár ilyen színű stólát, kendőt ölt magára.

A zöld minden bizonnyal sokáig tartja majd előkelő pozícióját az esküvő színek között, hiszen – ahogy Adriano megjegyzi – a zöld hatalom forradalma még csak most kezdődik!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://menyegzomuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr218397875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása